Miben segíthetünk?

SZOLGÁLTATÁSAINK

Az Önök rendelkezésére bocsájtjuk az összes szolgáltatásunkat a helyes szájápolási technika elsajátítása és a fogak tartós épsége és egészsége érdekeben. Mindezt modern felszereléssel tesszük, amely segítségével visszahozzuk a mosolyt az arcára.

Paradontoza

A paradontózis kezelése


 • Bizonyára sokan hallottak már a parodontózisról, és ugyanolyan sokaknak Önök közül, van is egy vagy több jele a betegségnek: kellemetlen szájszag, foginyvérzés, sorvadt foginy, olyan fogak, amelyeknek megváltozott a poziciója, mobilis fogak vagy éppenséggel elveszített fogak.
Bizonyára sokan hallottak már a parodontózisról, és ugyanolyan sokaknak Önök közül, van is egy vagy több jele a betegségnek: kellemetlen szájszag, foginyvérzés, sorvadt foginy, olyan fogak, amelyeknek megváltozott a poziciója, mobilis fogak vagy éppenséggel elveszített fogak.

Sajnos a legtöbb páciens ezeket a tüneteket nem veszi eléggé komolyan. Leginkább azért, mert az a betegség FÁJDALOMMENTES, viszont apró kis figyelmeztetó jeleket ad, amelyeket legtöbbször a páciensek nem vesznek komolyan.

Bármilyen huzamosabb foginyvérzés háttér oka, ennek a betegségnek egy fázisa lehet. Bizonyitott tény azonban az, hogy a rendszeres kontroll vizsgálatok 6 havonta illetve évente, lényegesen csökkentheti eme betegség megjelenését.

Napjainkban ez a betegség már kezelhető, ugyanakkor a kezelési menetét a betegség fázisai diktálják, kezdve a páciens egyszerű felvilágositásával és tanitásával a helyes fogmosási és karbantartási tehnikákról, egészen a komplikált műtétekig, ahol megpróbáljuk a sorvadt csont és a körlüötte levő sejtek regenerálását. A leghosszabb és lefontosabb fázisa a kezelésnek azonban, abban rejlik, hogy a páciens otthon tökéletesen elvégzi a tisztitást azokkal a modszerekkel, ahogy az orvosa megtanitotta, különben a betegség kiújúlása elkerülhetetlen.

Amint megjelent, ez a betegség egy ördögi kört alkot: a fogkő (mikrobiális plakk) lerakódik a fogra a foginy mentén, a foginy begyullad, vérezni kezd, és diszkrét kis érzékenység jelenik meg, amitől még kevésbé mossuk az érzékeny területet. Természetesen, az első lerakodott réteg után, a következő sokkal könnyebben rakodik le.

Végérvényesen, a kezeletlen parodontitisznek egy kedvezőtlen hatása lesz az egészségre nézve általában és kifejezetten a dento-maxiláris zónára.

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.


Implantologie

Az implantológia


 • A XXI. század megkoronázása a páciensek és fogorvosok közös álma, miszerint az implantokkal pótólhatóvá váltak a hiányzó fogak. A legtöbb implantácios kezelés fájdalommentes, még annyira sem kellemetlen, mint egy banális foghúzás.
A XXI. század megkoronázása a páciensek és fogorvosok közös álma, miszerint az implantokkal pótólhatóvá váltak a hiányzó fogak. A legtöbb implantácios kezelés fájdalommentes, még annyira sem kellemetlen, mint egy banális foghúzás.

Ezáltal, becsavaroznak egy „csavart” az ép csontba ami megmaradt a foghúzás után, amire, egy bizonyos gyógyulási idő után, elkeszitik a laborban a koronát a lenyomatozás után.

Előnyei:
1. A hiányzó fogak helyettesitése funkcionális és esztétikus szempontból, hosszútávú megoldásként.
2. A szomszédos ép fogakat meg lehet tartani, és nem kell lecsiszolni.
3. A csont és a foginy anatomiájának és épségének visszaállitása.

A beavatkozást helyi érzéstelenitéssel oldják meg, és körülbelül egy órát tart az elejétől a végéig. Fontos viszont megemliteni, hogy azok a személyek, akiknek fogimplantjaik vannak, gyakrabban kell látogassák a rendelőt a kontrollok miatt és sokkal figyelmesebbek kell legyenek a szájhigiéniájukkal is. Ezáltal, meghosszabitható az implant élete, ugyanakkor a tartó csont is több ideig egészséges marad.

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.


Tratament laser

Lézeres kezelések


 • Mivel olyan társadalomban élünk, ahol a folyamatos fejlődés elvárás, mi is lépést akartunk tartani a tehnológiával, ennek okául, alkalmunk adódott, hogy REGIO-s alapokból vásárolhassunk egy új fogászati széket és két lézer gépet, azért, hogy tudjuk mindig kiszolgálni pácienseink igényeit.
Mivel olyan társadalomban élünk, ahol a folyamatos fejlődés elvárás, mi is lépést akartunk tartani a tehnológiával, ennek okául, alkalmunk adódott, hogy REGIO-s alapokból vásárolhassunk egy új fogászati széket és két lézer gépet, azért, hogy tudjuk mindig kiszolgálni pácienseink igényeit.

Ezáltal, ki tujduk szolgálni pácienseinket a saját kéréseik és igényeik szerint, valamint a szükséges kezelések szempontjából is, amely biztonságos körülményeket alkot és az esztétikai szempomtokatis szolgálja. A lézergépeink segitségével, most már alkalmunk van különböző fogászati kezeléseket elvégezni, amely által, bizonyos esetekben, sokat csökken a szövetek traumatikus szintje a klasszikus kezelésekhez képest.

Ezáltal, a lézeres kezeléseink a következök:

 • Professzionális fehérités egy kezelésben, amit a rendelőben végzünk
 • Parodontológiás kezelések
 • A gyökérkezelések esetében sokkal jobban lehet fertőtleniteni a csatornat, ezáltal megnő a gyökértömés sikerének és a fog életének a prognózisa

A szoftlézerrel herpeszeket, aftákat, foginy gyulladásokat és különböző, szájüregben levő megbetegedéseket kezelhetünk.
Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.Radiografie dentară

Fogászati röntgen


 • A modern fogászat elképzelhetetlen egy röntgenfelvétel nélkül. Egy röntgenfelvétellel nagyon sokféle megbetegedést fedezhetunk fel, amelyek befolyásolhatják a csont és a foginy épségét. A rendelőnk ennek érdekében egy retrolveoláris röntgengéppel van felszerelve.
A modern fogászat elképzelhetetlen egy röntgenfelvétel nélkül. Egy röntgenfelvétellel nagyon sokféle megbetegedést fedezhetunk fel, amelyek befolyásolhatják a csont és a foginy épségét. A rendelőnk ennek érdekében egy retrolveoláris röntgengéppel van felszerelve.

Ezáltal, sokkal könnyebben ellenőrizhető egy gyökértömés helyessége, amely segit az esetleges hibákat időben kijavitani, időben fedezhetők fel kezdő interdentális szúvasodások a bite-wings röntgenkép segitségével, vagy egy sűrgösség esetén, gyorsan meg tudjuk határozni az okát a kapott információk alapján és időben beavatkozhatunk a megszüntetése érdekében.

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.


Stomatologie estetică

Az esztétikai fogászat


 • Az utóbbi években a páciensek igényei nagyon megnőttek, ezáltal sokkal fehérebb és szebb fogakat szeretnének. Egy ápolt mosoly fehér és gondozott fogakkal sokkal több ajtót képes megnyitni.
Az utóbbi években a páciensek igényei nagyon megnőttek, ezáltal sokkal fehérebb és szebb fogakat szeretnének. Egy ápolt mosoly fehér és gondozott fogakkal sokkal több ajtót képes megnyitni.

Ennek érdekében több tehnikát is lehet használni, mint: a fehérités, a fogak facettálása (kompozit vagy kerámia „héjak” ráhelyezése), különböző fogszabályzások vagy implantálások, ahol lehetséges.

A feheritést a fogak szinének megváltoztatására, fehéritésére javasoljuk, olyan fogak esetében, amelyek sötétebbek vagy bizonyos okok miatt elszineződtek: idegölt fogak, bizonyos gyógyszeres kezelés következtében szineződtek el (általában gyerekkorban történt huzamosabb antibiotikumos kezelés hatásásra). Rendelőnkben a feheritést lézerrel is el tudjuk végezni, aminek hosszantartó, erősebb hatása van és gyorsabb.

Amikor facettázásról beszélünk, igazából a frontális fogakra kell gondolni, amihez különböző anyagokat használhatunk.
Ugyancsak az esztétikához tartozik a fogszabályzás és a fogpótlás implatációs beavatkozással.

Bővebb információkat ezekről a kezelésekről, a megfelelő menüpontban találnak.

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.


Protetica

Protetika


 • A protetika az a része a fogászatnak, ami által a hiányzó fogakat pótoljuk. Különböző módszereket lehet alkalmazni, mint például koronákat, hidakat, facettákat vagy protéziseket, természetesen esettől függően.
A protetika az a része a fogászatnak, ami által a hiányzó fogakat pótoljuk. Különböző módszereket lehet alkalmazni, mint például koronákat, hidakat, facettákat vagy protéziseket, természetesen esettől függően.

Vannak esetek amikor inkrusztációkat vagyis betéteket végzünk (egy olyan tömés amit a laborban készitenek el, miután levette az orvos a lenyomatot), ami sokszor egy jobb megoldás, olyan szempontból, hogy nem kell egy teljes fogat lecsiszolni, hanem egyszerűen csak kitisztitjuk a szuvasodást, mint egy tömésnél.

Bármilyen beavatkozásnál vagy kezelésnél, ami a tehnikai laboratoriumban keszül el, csak előzetes lenyomat alapján történik, azért, hogy az adott helyzethez könnyen kidolgozható és találó legyen. Egy idegölt fognál a korona meg tudja hosszabitani a fog életét, vagy egy hiddal pótolhatunk hiányzó fogakat, úgy, hogy lecsiszolunk két másikat, amire ugyancsak sor került volna. Rendelőnk 3 év garanciát biztosit a protetikai munkákra, ez idő alatt pedig rendszeresen kell kontrollba járni és továbbra is betartani a szájhigiéniai elveket.

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.
Endodancia (gyökérkezelés)


 • Az endodoncia az ideggyulladás kezelésével és ennek komplikációival foglakozik, amely a fog alatti részen helyezkedik el – apikális periodontum.
Az endodoncia az ideggyulladás kezelésével és ennek komplikációival foglakozik, amely a fog alatti részen helyezkedik el – apikális periodontum.

Ez legtöbbször, akkor fordul elő, amikor egy szúvasodás előrehaladott állapotba kerül, idővel lassan áthatol a zománcon, átmegy a dentinen, és legvégül eljut a puplakamrához (az idegkamrához), ami előidézi az ideggyulladást és majd a fertőzést.

Endodonciás kezelést (idegölést) olyan fogakon végzünk el, amelyeken nagyon előrehaladott a szúvasodás vagy akkut fájdalmat okoz, ami azért szükséges, hogy megakadályozzunk további fertőzést az adott fognál, de nem csak ott. Ha egy fog nincs időben kezelve, fájdalmak jelentkezhetnek a szomszédos fogakon is és azok is megbetegedhetnek. Igy, nagyon komoly komplikációk léphetnek fel.

A gyulladt ideg eltávolitása után kezeljük a betegséget, azután pedig elvégezzük a gyökértömést. Esettől függően, a gyökértömés után elkészitjük a röntgen felvételt, hogy láthassuk annak helyességét, majd a fog megkapja a végleges koronatömést vagy a laborban elkészitett koronát. Mivel egy idegölt fog sokkal törékenyebb, ajánlott egy koronával megvédeni a fogat, ezáltal jóval meg lehet hosszabbitani az élettartamát.

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.Orthodoncia


 • Az orthodoncia a fogászat egy szakosodása, amely a megbetegedések kijavitásával és a dento-maxiláris anomáliákkal foglakozik, ugyanakkor az a szakrész, amely a fogak kiegyenesitését oldja meg.
Az orthodoncia a fogászat egy szakosodása, amely a megbetegedések kijavitásával és a dento-maxiláris anomáliákkal foglakozik, ugyanakkor az a szakrész, amely a fogak kiegyenesitését oldja meg.

Az egyenesitést fogszabályzó segitségével lehet megoldani. Ezek többfélék lehetnek, és a szakorvos ajánlja őket, esettől függően. A fogszabályzók kisebb nyomást generálva hatnak a fogakra és az állkapocsra. Az eset súlyosságától függően ajánlja a szakorvos a fogszabályzó tipusát.

A helytelen pozicióban elhelyezkedő fogakat sokkal nehezebb tisztitani, korábban lehet őket elvesziteni a szúvasodás vagy a foginy megbetegedése miatt és arra készteti a rágóizmokat, hogy plussz munkát fejtsenek ki, amely olyan megbetegedésekhez vezethet, amire nem is gondolunk, hogy mi okozhatta. A fogszabályzás előnyeihez hozzátartozik az is, hogy sokkal jobb szájhigiéniát biztosithatunk, kellemesebb a megjelenésünk és a fogak élete is meghosszabodik.

A másik jó része, hogy az orthodoncia már nem csak a gyerekeket szólitja meg. Az újonnan megjelent tehnikáknak köszönhetően, a fogakat bármely korban ki lehet egyenesiteni. Ugyankkor, léteznek láthatatlan fogszabályzók is, azoknak a pácienseknek, akik nem szeretnék, ha ez látszana.

Egy fogszabályzási kezelés ideje nagyon ingadozó és eltérő. Sokat függ az eset nehézségétől, a páciens közreműködésétől, az időközben megjelent problémáktól és sok mástól. Általában 18-24 hónap között ingadozik a kezelés időtartama, de ez minden páciensnél esetenként változik.

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.


Profilaxia

Profilaxia (megelőzés)


 • Mindenki ismeri a mondást, miszerint sokkal jobb a megelőzés mint a kezelés. Ez a profilaxia, ami az első és legfontosabb lépés a fogápolásban.
Mindenki ismeri a mondást, miszerint sokkal jobb a megelőzés mint a kezelés. Ez a profilaxia, ami az első és legfontosabb lépés a fogápolásban.

A megelőzést még gyerekkorban el kell kezdeni, a tejfogak megjelenésének pillanatától, és folytatódik egy életen keresztül. Egyaránt megelőzhetőek a fogak és a foginy megbetegedései is.

Mint profilaxiás kezelés, a következőket végezhetjük el:

 • Rendszeres kontroll 6 hónaponként vagy legalább évente, amikor esetenként, meghatározódnak a diagnózisok, elvégezzük az ultrahangos fogkőeltávolitást, amit egy professzionális fogmosás követ (pasztázás), a foginy és a periodontális megbetegedés megelőzése érdekében. Közvetlenül a fogkő elvávolitása után ki kell cserélni a fogkefét és felvilágositjuk illetve megtanitjuk a pácienst, hogyan kell továbbra a többi segédeszközt helyesen használni, a további szájhigiénia megtartása érdekében (helyes fogmosási tehnika, fogselyem illetve, ahol szükséges, az interdentális fogkefe használatai)
 • A gyerekek esetében szigeteljük a mély árkokat a végleges fogakon.
 • A káros szokások kijavitása vagy az alsó állkapocs involuntáris mozgásainak javitása (bruxizmus – fogcsikorgatás).

Ha időpontot vagy további információt szeretne kérni, ne habozzon hivni a rendelőnket.Copyright 2019 – SC Felana Dent SRL. Minden jog fenntartva