Din pacate aceasta problema nu este luata destul de în serios de cei mai multi dintre pacienti. Motivul este ca in majoritatea cazurilor, boala parodontala NU DOARE ci prezinta cateva semne minore de alarma, neluate in considerare de catre pacienti.
Orice sangerare gingivala care persista poate ascunde o etapa a acestei boli.
Este dovedit faptul ca o igiena dentara corect efectuata, completata cu controale odata la 6 luni, respectiv odata pe an, reduce semnificativ riscul aparitiei bolii parodontale.
In zilele noastre parodontoza se trateaza, iar tratamentul este dirijat in functie de gradul de evolutie al acestei boli: de la simpla deprindere a unui periaj corect, pana la operatii complicate de regenerare a osului si tasuturilor invecinate. Insa cea mai lunga si dificila parte a tratamentului este efectuat de pacientul insusi, prin mentinerea unei igiene perfecte dupa tratamentul efectuat de catre medic, altfel recidiva bolii parodontale devine o certitudine.
Odata aparuta, aceasta afectiune creaza un cerc vicios : placa microbiana se acumuleaza pe dinte la nivel gingival, gingia se inflameaza, sangereaza, apar dureri discrete ce ne fac sa periem mult mai precaut zona respectiva. Evident, din momentul depunerii primului strat de placa bacteriana, urmatorul se depune mult mai usor.
In concluzie, parodontita netratata poate avea un impact nefavorabil asupra sanatatii in general si asupra aparatului dento-maxilar in special.
Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.