Cu ce vă putem ajuta?

SERVICII OFERITE

Vă oferim toate serviciile pentru frumuseţea şi longevitatea danturii dumneavoastră, toate tratamentele moderne,care vă readuc zâmbetul natural după pierderea propriilor dinţi.

Paradontoza

Tratamentul parodontozei


  • Cu siguranta multi au auzit de “paradontoza”, si, probabil la fel de multi dintre dumneavoastra, aveti cel putin unul din semnele bolii parodontale: miros neplacut, sangerari gingivale, gingii retrase, dinti care si-au schimbat pozitia,dinti mobili, sau dinti pe care i-ati pierdut deja.
Cu siguranta multi au auzit de “paradontoza”, si, probabil la fel de multi dintre dumneavoastra, aveti cel putin unul din semnele bolii parodontale: miros neplacut, sangerari gingivale, gingii retrase, dinti care si-au schimbat pozitia,dinti mobili, sau dinti pe care i-ati pierdut deja.

Din pacate aceasta problema nu este luata destul de în serios de cei mai multi dintre pacienti. Motivul este ca in majoritatea cazurilor, boala parodontala NU DOARE ci prezinta cateva semne minore de alarma, neluate in considerare de catre pacienti.
Orice sangerare gingivala care persista poate ascunde o etapa a acestei boli.

Este dovedit faptul ca o igiena dentara corect efectuata, completata cu controale odata la 6 luni, respectiv odata pe an, reduce semnificativ riscul aparitiei bolii parodontale.

In zilele noastre parodontoza se trateaza, iar tratamentul este dirijat in functie de gradul de evolutie al acestei boli: de la simpla deprindere a unui periaj corect, pana la operatii complicate de regenerare a osului si tasuturilor invecinate. Insa cea mai lunga si dificila parte a tratamentului este efectuat de pacientul insusi, prin mentinerea unei igiene perfecte dupa tratamentul efectuat de catre medic, altfel recidiva bolii parodontale devine o certitudine.

Odata aparuta, aceasta afectiune creaza un cerc vicios : placa microbiana se acumuleaza pe dinte la nivel gingival, gingia se inflameaza, sangereaza, apar dureri discrete ce ne fac sa periem mult mai precaut zona respectiva. Evident, din momentul depunerii primului strat de placa bacteriana, urmatorul se depune mult mai usor.

In concluzie, parodontita netratata poate avea un impact nefavorabil asupra sanatatii in general si asupra aparatului dento-maxilar in special.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.


Implantologie

Implantologia


  • Implantologia mileniului trei incoroneaza visul comun al profesionistilor si pacientilor de a reconstitui patrimoniul dentar pierdut.
Implantologia mileniului trei incoroneaza visul comun al profesionistilor si pacientilor de a reconstitui patrimoniul dentar pierdut.

In general, cele mai multe dintre interventiile implantologice nu sunt dureroase, nici macar cat o banala extractie. Astfel, dupa o anumita perioada de vindecare necesară in urma extragerii unui dinte, in osul integru ramas, se va insera un ~surub~ , pe care se va aplica o coroana dentara realizată în laborator.

Avantajele implantului sunt:

1) Inlocuirea dintilor lipsa in mod functional, estetic, si cu un succes de lunga durata.
2) Pastrarea integritatii dintilor vecini.
3) Reconstructia si conservarea anatomiei osului si a gingiilor din ariile edentate.

Operatia in sine se efecturaza sub anestezie locala si dureaza aproximativ o ora, de la inceput pana la sfarsit. Trebuie insa de consemnat, faptul ca acele persoane care au implante dentare, trebuie sa fie si mai atente cu igiena bucala si sa frecventeze mai des cabinetul stomatologic pentru controale periodice. Astfel, se poate prelungi si mai mult viata implantului, iar osul care il sustine va fi mai mult timp sanatos.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.


Tratament laser

Tratamente laser


  • Pentru că trăim intr-o comunitate lume în continuă dezvoltare, am dorit dorim să ţinem şi noi pasul cu tehnologiile moderne, fapt pentru care, prin fonduri europene REGIO, am avut posibilitatea de a achiziţiona un scaun stomatologic şi două aparate laser, pentru a putea îndeplini întotdeauna veni de fiecare data in intampinarea cerinţelor de tratament ale pacienţiilor noştri.
Pentru că trăim intr-o comunitate lume în continuă dezvoltare, am dorit dorim să ţinem şi noi pasul cu tehnologiile moderne, fapt pentru care, prin fonduri europene REGIO, am avut posibilitatea de a achiziţiona un scaun stomatologic şi două aparate laser, pentru a putea îndeplini întotdeauna veni de fiecare data in intampinarea cerinţelor de tratament ale pacienţiilor noştri.

Astfel, pacienţii noştri pot fi trataţi atât în funcţie de necesităţile şi dorinţele lor, cât şi din punct de vedere al siguranţei şi esteticii. In comparatie cu tratamentele clasice, avem, acum, posibilitatea de a efectua cu ajutorul aparatelor laser multiple tratamente dentare, care implică, în unele cazuri, un grad mult mai scăzut de traumatizare a ţesuturilor.

Prin urmare, tratamentele efectuate cu aparatul laser, sunt:

– albire profesională într-o singură şedinţă, in cabinet
– tratamente paradontologice
– tratamente chirurgicale
– creşterea nivelului calităţii obturaţiilor radiculare, printr-o mai bună dezinfectare a canalelor

Cu aparatul softlaser, putem trata cu succes herpesul, afta, inflamaţiile la nivelul rădăcinilor, gingivita şi multe alte afecţiuni ale mucoasei bucale.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.



Radiografie dentară

Radiografia dentară


  • Stomatologia modernă este de neimaginat fără o radiografie dentară. Cu ajutorul radiografiei se poate descoperi o vasta gama de afectiuni, care pot afecta atat osul cat si gingia.
Stomatologia modernă este de neimaginat fără o radiografie dentară. Cu ajutorul radiografiei se poate descoperi o vasta gama de afectiuni, care pot afecta atat osul cat si gingia.

Cabinetul nostru este dotat cu un aparat pentru radiografii retroalveolare.

Astfel, cu ajutorul radiografiilor bite-wings avem posibilitatea de a controla corectitudinea tratamentelor endodontice, de a corecta eventualele greseli din timp, de a depista din timp carii interdentare iar in cazul urgentelor dentare de a pune un diagnostic imediat si de a interveni cat mai rapid pe baza informatiilor primite.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.


Stomatologie estetică

Stomatologie estetică


  • In ultimii ani au crescut pretenţiile pacientilor deosebit de mult, ei dorind să aibă dinţi cât mai albi şi mai frumoşi. Un zâmbet cu o dantură îngrijită şi dinţi albi, deschide multe uşi.
In ultimii ani au crescut pretenţiile pacientilor deosebit de mult, ei dorind să aibă dinţi cât mai albi şi mai frumoşi. Un zâmbet cu o dantură îngrijită şi dinţi albi, deschide multe uşi.

In acest sens, se folosesc mai multe tehnici ca de exemplu: albirea, fatetarea dintilor (fie cu materiale compozite, fie cu fatete ceramice), diverse tratamente ortodontice sau aplicarea unor implante unde cazul permite.

Albirea se foloseste in scopul obtinerii unei nuante mai deschise pentru dintii colorati sau pentru ceicare si-au schimbat culoarea din diverse motive: sunt dinti devitalizati, dinti cu coloratii din cauza unor tratamente medicamentoase. In cabinetul nostru albirea se poate efectua si cu aparat laser, efectul fiind mai puternic si de durata.

Fatetarea se aplica dintilor frontali, care pot fi acoperiti cu fatete din diverse materiale utilizate in acest scop.

Tot de estetica apartine si tratamentul ortodontic si inlocuirea dintilor lipsa prin implantare.

Informatii mai detaliate despre aceste procedee, gasiti la meniul corespunzator.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.


Protetica

Protetică


  • Protetica este acea parte a stomatologiei, prin care se inlocuiesc dintii lipsa. Se poate efectua in diferite moduri, depinde de caz, prin coroane, punti, fatete sau proteze.
Protetica este acea parte a stomatologiei, prin care se inlocuiesc dintii lipsa. Se poate efectua in diferite moduri, depinde de caz, prin coroane, punti, fatete sau proteze.

Sunt cazuri, in care se fac si incrustatii ( obturatie efectuata in laborator dupa o amprenta luata in prealabil), care este o varianta mai buna, in sensul ca nu se slefuieste un dinte intreg, doar se prepara cavitatea, ca pentru o obturatie.

Orice tratament care presupune lucrare efectuata in laborator, se face pe baza unei amprente, pentru a se putea face conform situatiei date. O coroana ofera o protectie mai de durata pentru un dinte devitalizat, iar o punte inlocuieste dinti lipsa prin slefuirea altor doi, care necesita tratamente corespunzatoare. Cabinetul nostru ofera 3 ani garantie pe lucrarile protetice, in masura in care pacianetul vine la controale periodice si respecta indicatiile primite de la medic privind igiena bucala.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.




Endodontia


  • Endodontia se ocupa cu tratamentul infectiilor pulpei dentare si al complicatiilor acestora in tesutul situat sub dinte – parodontiul apical.
Endodontia se ocupa cu tratamentul infectiilor pulpei dentare si al complicatiilor acestora in tesutul situat sub dinte – parodontiul apical.

Tratamentul endodontic se aplica cel mai frecvent in urma aparitiei unei carii dentare ce evolueaza in timp, deterioreaza lent smaltul, trece de dentina, ajunge in final la nivelul camerei pulpare, producand inflamatia si infectia acesteia.

Se face un tratament endodontic (de canal – extirparea nervului), in cazul unui dinte foarte cariat sau in cazul unei dureri acute, fiind necesar pentru a evita infectii ulterioare la dintele in cauza si nu numai. Daca un dinte nu este tratat la timp, pot aparea dureri si la dintii vecini, fiind expusi si ei ombolnavirii. Astfel se pot ajunge la complicatii destul de serioase.

Dupa extirparea nervului bolnav, se trateaza afectiunea, apoi se efectueaza obturatia pe radacina. In functie de caz si de situatia data, dupa radiografia de control a obturatiei, se pune obturatia pe coroana dintelui sau se face o coroana. Avand in vedere, ca un dinte devital este mai friabil, este recomandat a se proteja dintele cu o coroana, astfel se poate prelungi considerabil viata dintelui tratat.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.



Ortodontia


  • Ortodonţia este o ramura specializata a medicinei dentare, care se ocupă de corectarea afectiunilor sau anomaliilor dentomaxilare prin care se urmareste îndreptarea poziției dinților.
Ortodonţia este o ramura specializata a medicinei dentare, care se ocupă de corectarea afectiunilor sau anomaliilor dentomaxilare prin care se urmareste îndreptarea poziției dinților.

Acest lucru se efectueaza cu ajutorul aparatelor dentare. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri şi se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. În funcţie de severitatea problemei, medicul ortodont vă recomandă tipul de aparat corespunzător.

Dinţii strâmbi sunt mai greu de îngrijit, pot fi pierduţi mai devreme din cauza carierii şi imbolnavirii gingiei, şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la aparitia anumitor afectiuni, la care nici nu ne gandim din ce cauza au aparut. Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.

Partea bună este că ortodonția nu mai este o ramură care se adresează doar copiilor. Datorită tehnicilor moderne apărute, dinții pot fi îndreptați la orice vârstă. De altfel există aparate ortodontice invizibile care pot fi purtate și de persoane care nu își doresc să se vadă acest lucru.

Durata unui tratament ortodontic variază foarte mult, în funcție de complexitatea problemelor, de colaborarea pacientului, de problemele aparute pe parcursul tratamentului si multe altele. În general dureaza între 18 și 24 luni, variind de la pacient la pacient.

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.


Profilaxia

Profilaxia (prevenţia)


  • Toata lumea cunoaste sintagma conform careia este mai usor sa previi decat sa tratezi. Profilaxia este prima si cea mai importanta etapa in ingrijirea dintilor.
Toata lumea cunoaste sintagma conform careia este mai usor sa previi decat sa tratezi. Profilaxia este prima si cea mai importanta etapa in ingrijirea dintilor.

Profilaxia trebuie sa inceapa inca din copilarie, odata cu aparitia primilor dinti, si continue toata viata. Putem preveni atat imbolnavirile dentare cat si cele gingivale.

Efectuam urmatoarele tratamente profilactice:

  • controlul periodic odata la 6 luni, maxim un an de zile, ocazie cu care se face o diagnosticare, daca este cazul, si detartrajul ultrasonic urmat de periaj profesional, pentru prevenirea imbolnavirilor gingivale si parodontale. Pacientului i se recomanda ca imediat dupa detartraj, sa schimbe periuta de dinti. De asemenea, el este informat si asupra modului de utilizare a materialelor ajutatoare destinate igienii bucale corecte ( ata dentara, periuta interdentara dupa caz).
  • sigilarea santurilor si fosetelor pentru prevenirea aparitiei cariilor dentare, la copii
  • corectarea unor obiceiuri vicioase sau acte involuntare ale maxilarului (brusxism).

Dacă doriţi o programare sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere la cabinetul nostru.







Copyright 2019 – SC Felana Dent SRL. Toate drepturile rezervate